Antoni M. Alcover. Aplec de Rondaies Mallorquines d’En Jordi d’es Racó. Volum VII. Edició a cura de Josep A. Grimalt amb la col·laboració de Jaume Guiscafrè. Palma: Moll, 2017.
36€.

La present edició, iniciada l’any 1996 amb motiu del centenari de la publicació del primer volum de la primera edició de l’Aplec de rondaies mallorquines d’En Jordi d’es Racó, pretén reunir el màxim d’informació sobre la gran obra d’Antoni M. Alcover. Les rondalles que formen l’Aplec es presenten ordenades segons el model Aarne-Thompson-Uther, el més conegut i acceptat dels sistemes de catalogació rondallística.
Aquest setè volum comprèn les rondalles humanes. Cada rondalla va acompanyada de notes crítiques i comentaris a dos nivells: el del lector culte no especialitzat i el de l’especialista, que trobarà també la transcripció literal de les anotacions corresponents a cada rondalla, extretes de les sis llibretes en què Alcover consignava el material que arreplegava de la tradició oral i que li servia com a base per a la posterior elaboració dels textos. També s’inclouen les il·lustracions que han acompanyat tradicionalment les edicions populars de les rondalles, degudes als germans Francesc de B. i Josep Moll Casasnovas, i les que va fer Pere Prat i Ubach per a l’edició de luxe commemorativa del cinquantenari de la primera edició.

Més informació: Institució Francesc de Borja Moll